De dynamische en decoratieve structuur gelegen in de ontvangsthal heeft een belangrijke stabiliteits-en ontwerpstudie vereist.

De structuur van de metalen basis bevindt zich op 2,5 meter van de decoratieve structuur. Ze dient ook als technische doorgang. Deze structuur is bekleed met gelakte gipsplaten.

Het uitkragend geheel werd berekend rekening houdend met buigingen, samendrukkingen, tracties en draaiingen om onvervormbaar te zijn.

De buisvormige tussenstukken zijn vervaardigd in gelakt staal met een lengte van 2,5 m. Zij verbinden de stalen onderconstructie en het aluminium decoratief geheel.

De 4 horizontale buisvormige structuren zijn uitgevoerd in gereconstrueerd aluminiumprofiel en geassembleerd door middel van onzichtbare nasladen en bouten.

Deze zijn geperforeerd met 2×96 gaten om de scharnierpunten te ontvangen, maar ook met 2×96 uitsnijdingen om elke lamel in 6 verschillende posities te oriënteren.

We moesten montagemodellen gebruiken om referentiepunten te bekomen en permanente lasercontroles uit te voeren tijdens de plaatsing gezien de toleranties van + – 1,5 mm.

De 288 lamellen werden bestudeerd en speciaal geëxtrudeerd voor dit project met profielen van 250×25 mm.

Architect:   Jaspers-Eyers Architects